Je hoort het vaak voorbij komen. De juiste mindset is belangrijk om een succesvol interieurbedrijf te runnen. Maar waarom eigenlijk? En wat kan jij daarmee? In deze blog vertel ik je er alles over!

Even over mindset..

Mindset. Dat dit woord niet is uitgeroepen tot woord van 2020 is bijna een wonder. Je hoort het elke dag wel eens voorbij komen. En dat is niet voor niks. Veel mensen ontdekken wat de juiste mindset voor je kan doen. Niet alleen in je business, maar ook in het dagelijks leven. Daarom is het goed je als interieurontwerper in mindset te verdiepen. Maar wat is mindset eigenlijk? Volgens de dikke van dalen: ”Een mindset is een manier van denken of voelen over iemand of iets. Dit is meestal een houding die tot uiting komt in het gedrag van een persoon”. Alles wat je denkt, voelt en uit dus. En dat is waarom alles invloed heeft op je mindset, hoe (en waar!) je bent opgevoed, wat je hebt meegemaakt, je omgeving en de tv-programma’s die je kijkt. Het voordeel daarvan is dat je je mindset daardoor kan aanpassen. Jij hebt de touwtjes in handen.

Waarom is de juiste mindset belangrijk?

Ten eerste zal je door een goede mindset fijner in je vel zitten, ten tweede zal je meer succes ervaren met je interieurbedrijf. Echt! Denk er maar eens over na. Wanneer was je echt trots op jezelf? En waarom? Hoe voelde je je toen? Waarschijnlijk komt het gevoel dichtbij dat je de hele wereld aan kan. Dat is het fijnste gevoel dat er is. En wat als je dat gevoel nou altijd kan oproepen? Dat je lekker in je vel zit en je zelfvertrouwen hebt waardoor je elke interieuropdracht aan kan. Bovendien zullen opdrachten makkelijker gaan en wordt jij er blijer van. Dat is wat de juiste mindset kan doen.

Hoe werk je aan een juiste mindset?

Er zijn veel oefeningen die je kan doen om aan je mindset te werken. Begin klein en vertel jezelf elke dag wat voor fantastische interieurontwerper je bent. Ik doe dit door verspreid door mijn huis quotes op te hangen die mij daar aan helpen herinneren. Het klinkt cheesy maar het werkt echt! Op onderstaande sites vind je veel informatie over het aanpakken van je mindset. Lees ze door, volg inspirerende accounts op instagram en omring je met mensen die ook aan hun mindset werken. Op die manier pas jij jouw mindset het makkelijkste aan.

Inspirerende websites:

Door jezelf een succesvolle interieurontwerper te voelen, komt het doel om dit te bereiken ook dichterbij!

Het maakt verschil, echt!

Mindset wordt vaak in één zin (of blog!) genoemd met de ‘law of attraction’. Kort gezegd: je trekt aan waar je om vraagt. De combinatie van deze twee dingen wordt vaak omschreven als magisch en ook ik heb ervaren dat het werkt! Een voorbeeld hiervan is dat op het moment dat ik besloot om er voor te gaan, en echt te starten met mijn bedrijf het leek het alsof de goede ideeën kwamen aanwaaien. Dit heeft alles te maken met de combinatie van de ‘law of attraction’ en de juiste focus. Denk maar eens aan je nieuwe auto. Je zag deze auto nooit eerder maar in de week erna kom je die auto steeds tegen. Deze auto’s reden er eerst ook. Alleen zag je ze niet.

En zo is het ook met die ideeën. Deze ideeën waren er altijd al, alleen had je niet de focus/mindset om ze te zien. Ga dus aan de slag met je mindset en til je Interior Business naar het volgend level. Ook jij kan het, echt!