Over mandy

“Het aller leukste om te doen vind ik interieurprofessionals helpen meer uit hun business te halen.”

Hi! Ik ben Mandy Kool.

Ondernemer, moeder, wereldreiziger, chocoladeverslaafd en creatieveling.

Na de middelbare school wist ik meteen dat ik iets met interieur wilde doen. Wellicht komt dat door mijn moeder die met liefde (samen met mij) 1x per jaar mijn kamer veranderde!

Ik heb eerst een interieuropleiding in Amsterdam gevolgd en ben daarna voor 3 jaar naar België vertrokken om een HBO opleiding te doen als interieurontwerper. Na het afronden van mijn opleidingen heb ik voor verschillende bedrijven mogen werken en zelfstandige opdrachten gedaan. Mijn ervaring loopt uiteen van restaurant tot kantoorpand en van woonhuis tot museumtentoonstelling.

Tijdens mijn laatste functie gaf ik 5 jaar lang leiding aan een team van 12 interieurontwerpers en stylisten. Tijdens het coachen merkte ik dat ze vooral begeleiding nodig hadden op commercieel gebied. Zo begon het idee voor House of Interior Business.

Mijn missie

Door mijn ervaringen ben ik erachter gekomen dat interieurontwerpers en stylisten het moeilijk vinden om hun prijzen te bepalen, de juiste verwachtingen bij de klant te wekken en de volgende stap met hun bedrijf te zetten. Dit waakte een vlammetje in mij aan die steeds meer begon te branden, want ik kan helpen!

Inmiddels heb ik meer dan 50 interieur ondernemers mogen helpen en weet ik daardoor nog beter wat er speelt, waar creatievelingen tegen aan lopen en welke stappen ze kunnen zetten naar dat next level bedrijf.

Behind the scenes

Naast dat ik werken echt heel leuk vind ben ik gek op reizen. Niet voor niets was mijn eerste stap op sociale media als ‘travellinginteriordesigner’. In 2015 heb ik 9 maanden door Azië gereisd en daarna pakte ik elke mogelijkheid aan om de backpack uit de kast te halen.

Ik geniet van het ontdekken van nieuwe culturen, eten dat ik niet ken en de vrijheid die je voelt als je alleen met je tas op reis bent.

In december 2021 is mijn dochter Dovine geboren en ze is natuurlijk het leukste meisje ter wereld! Ik woon samen met haar en mijn vriend Joost in het mooie centrum van Alkmaar. Ons huis is kleurrijk ingericht en ik ga goed op een combinatie van unieke design items en budget.

Get to know me

Mijn favoriete meubelstuk in huis: Vertigo lamp van Petit Friture

Dit staat er op mijn wishlist: Uchiwa lounge stoel van Hay

Dit wil ik ooit nog eens doen: een lange reis maken met mijn gezin

Mijn bucketlist: heb ik al helemaal afgevinkt. Ik wilde graag Orka’s in het echt zien en naar New York. Beide heb ik afgelopen jaren gedaan.

Mijn bedrijf: wil ik laten groeien, misschien heb ik dus toch een bucketlist!

Mijn quilty pleasure is: 90’s popmuziek heel hard luisteren.

Waarom kiezen voor mij?

N

Mijn enthousiasme werkt aanstekelijk waardoor jij gaat knallen met je bedrijf!

N

Ik zeg waar het op staat, ook als je dit liever niet wil horen. Maar ik bedoel het altijd goed.

N

Heb een groot netwerk van interieurontwerpers, bedrijven en professionals.

N

Ik word jouw grootste cheerleader (mijn pompoms liggen al klaar!;))

Wil je mij beter leren kennen?

Volg mij op instagram via @mandy.kool of boek hier een gratis kennismakingsgesprek!