Hoe krijg je zelfvertrouwen als interieurontwerper?

Zeekfvertrouwen als interieurontwerper

Om je goed te voelen over het werk wat je aflevert is zelfvertrouwen als interieurontwerper een belangrijk aspect. Je bent zekerder van je zaak en dus is het makkelijker om klanten te overtuigen over jouw ontwerp. Voor een klant is niks vervelender als een interieurontwerper die twijfelt en geen keuzes durft te maken. Dan hadden ze net zo goed zelf de inrichting kunnen doen! Gelukkig is er goed nieuws; zelfvertrouwen is iets wat je kan aanleren. In deze blog lees je hoe je je zelfvertrouwen kunt opbouwen als een interieurontwerper.

Doe veel ervaring op

Als je begint met iets nieuws is het logisch dat je nog onzeker bent. Je hebt het immers nog nooit gedaan dus je weet niet hoe projecten gaan lopen. Door veel vlieguren te maken leer je veel over de branche, je werkwijze en je kwaliteiten. Je zal vanzelf ontdekken waar je goed in bent en waar je nog iets in kan leren. Als je die leerpunten aanpakt zal je steeds beter worden en ook meer zelfvertrouwen krijgen. Niets boost je zelfvertrouwen meer dan tevreden klanten die je overladen met complimentjes. Zoek voordat je aan een project zo veel mogelijk informatie en lees ook deze blog om te voorkomen dat interieurprojecten mislukken.

Werk aan je mindset

Naast ervaring opdoen kan je jouw zelfvertrouwen een boost geven door hier actief aan te werken. Zelfvertrouwen is echt een kwestie van mindset. Luister daarom naar liedjes waar je zelfvertrouwen van krijgt (Who run the world, girls!), lees nog een keer die positieve review van die ene klant en sta stil bij hetgeen wat je op dit moment hebt bereikt. Wat mij altijd erg helpt is: motivatie quotes. Ik zoek deze op via Pinterest en hang deze op plekken die ik elke dag zie (naast mijn make-up spiegel, boven het bed en op de WC) waardoor ik de quotes elke dag zie. En daardoor denk ik elke dag ‘I can do it!’

Vind je ideale klant

Door interieuropdrachten succesvol af te ronden zal je zelfvertrouwen een boost krijgen. Deze opdrachten doe je het makkelijkst met jouw ideale klant. Als er een match is tussen opdrachtgever en klant levert dit de mooiste eindresultaten op. Om je ideale klant te vinden moet je accepteren dat niet iedereen jouw ideale klant is, en dit is niet erg. Die passen weer goed bij een collega ontwerper. Durf te kiezen voor een niche. Zet voor jezelf op een rijtje met wie je het allerliefste werkt. Hoe oud is je klant? Wat is hun budget? En wat voor stijl vinden ze leuk? Als je hier je marketing op aanpast zul je jouw ideale klant vinden en door deze adviezen te doen krijgt je zelfvertrouwen als interieurontwerper een boost!

Laat je niet naar beneden halen

Helaas is deze tip nodig omdat er stomme mensen op de wereld zijn. Mensen die jou het succes niet gunnen, mensen die een slaatje uit je willen slaan of jaloers zijn. Daarom zal je tegen opmerkingen aanlopen die je naar beneden willen halen. Kritiek is nooit verkeerd (en kan je vaak van leren) maar weet wanneer je iets met een opmerking kan doen en wanneer je het naast je neer MOET leggen.

Wees arrogant naar jezelf toe

Arrogantie is een slechte eigenschap, behalve als je dit naar jezelf toe bent. Je moet in jezelf geloven om succes te hebben, als jij er niet in gelooft, wie doet het dan voor je? Als jij denkt dat je een ontwerper bent die maar wat doet, zullen je klanten dit (onbewust) ook denken. Je moet echt denken dat je de beste ontwerper van Nederland (of de wereld!) bent en dat klanten iets mislopen als ze niet met jou in zee gaan. Hierdoor krijg je de mindset en het zelfvertrouwen als interieurontwerper waardoor je meer succes zult hebben, je kan dit!

Pin voor later

zelfvertrouwen als interieurontwerper

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published.

Let’s connect!

Mail

hey@houseofinteriorbusiness.nl