Als interieurontwerper is het zo belangrijk om inspiratie op te doen en te netwerken. Zonde als je daar te laat achter komt. Maar ik snap het. Er komt veel op je af en soms kan je het door drukte moeilijk bijhouden. Daar komt bij… er is zo veel!

Als jij als interieurontwerper overal bij wilt zijn is dat een fulltimebaan op zich. Probeer jezelf er dus niet in te verliezen en hou de focus altijd op je (potentiële) klanten.

Hieronder som ik de leukste interieurbeurzen en events op die het wat mij betreft waard zijn je business even aan de kant te schuiven en je onder te dompelen in wat de organisatie te bieden heeft. Soms om vernieuwende merken, materialen en/of meubels te ontdekken, maar ook vaak om te zien wat merken/winkels presenteren aan de consument. Ook daar kan je veel van leren als interieurontwerper.

Salona del Mobile Milaan

Wanneer? 18 t/m 23 april 2023

Wat? 

De nummer 1 van deze interieurbeurzen. Vraag een interieurprofessional naar welke beurs hij/zij gaat als hij moet kiezen en waarschijnlijk hoor je zwijmelend; Milaan. Al jaren presenteren merken hier hun nieuwe collecties. Op de beurs, maar de laatste jaren ook steeds meer in de stad op inspirerende locaties. En dat alles omringt met heerlijk Italiaans weer en eten, beter kan het niet toch?

IMM Keulen

Wanneer? 17 t/m 23 januari 2023

Wat?

Als je deze beurs in 1 dag wilt zien moet je keuzes maken. Want het is veel, groot en groter. Mijn tip? Woon minimaal 1 inspirerende (trend)lezing bij en focus je dan op de designhallen. Sluit af in designpost waar verschillende merken buiten de beurs hun (nieuwe) collectie presenteren.

Maison&Objet Parijs

Wanneer? 19 t/m 23 januari 2023

Wat?

Een zeer complete beurs waar veel merken uitpakken met hun beursstand. Moet je hier heen als je ook al naar Keulen en Milaan gaat? Nee, waarschijnlijk zie je veel van hetzelfde. Is het een goed excuus voor een weekendje Parijs? Absoluut!

3 days of design Kopenhagen

Wanneer? 7 t/m 9 juni 2023

Wat? 

In 3 dagen haalt Kopenhagen alles uit de kast om jou te inspireren. Je kan er maar liefst 200 tentoonstellingen bezoeken! De vele Scandinavische merken die in de stad zijn gevestigd gooien hun showroom open voor het publiek en organiseren de meest inspirerende events.

Design district Rotterdam

Wanneer? 7 t/m 9 juni 2023

Wat?

Een van de leukste interieurbeurzen die gericht is op de interieurprofessional. De consument is echter de laatste dag ook welkom. Verwacht hier en daar vernieuwende elementen. De focus is vooral op de projectinrichting. Een erg fijne plek om te netwerken!

Glue Amsterdam

Wanneer? 15 t/m 17 september 2022

Wat?

Een event dat design verbind. Verschillende woonwinkels, showrooms, galeries en pop-up stores inspireren je met presentaties en collecties van ontwerpers. Vooral de combinatie van de verschillende locaties in combinatie met kunst en design is het bezoeken waard. Je tikt sowieso de 10.000 stappen aan dus laat je hakken maar thuis!

Wonen&Co Groningen

Wanneer? 15 t/m 18 september 2022

Wat?

Een beurs waar de consument zijn stijl kan vinden en wordt geïnspireerd. Verwacht geen vernieuwende trends of dingen die je nog nooit hebt gezien. Je krijgt er wel een goede indruk van wat er leeft bij de consument.

VT wonen&design beurs

Wanneer? 4 t/m 9 oktober 2022

Wat?

Ook deze beurs is echt gericht op de consument. Verwacht een klein beetje ‘huishoudbeurs’ gehalte door de vrouwen met rolkoffers die gratis brochures en staaltjes bemachtigen. De beurs is zeer compleet dus het is absoluut een goede plek om (te beginnen met) merken te leren kennen. De beursstand van VTwonen is altijd prachtig waar je zeker wat plaatjes voor ‘the gram’ kan schieten!

Dutch Design week Eindhoven

Wanneer? 22 t/m 30 oktober 2022

Wat?

Het grootste design event van Nederland. Tijdens deze week staat Eindhoven op zijn kop en ademt elke uithoek design. Wat mij betreft een must see! Het is (waarschijnlijk) dicht bij huis, je ziet onwijs vernieuwende dingen en ziet overal inspiratie. Vooral de tentoonstelling van de Design Academy is fantastisch. Studenten maken de meest uiteenlopende dingen, van een theatervoorstelling tot meubel van een materiaal dat je nog niet kende.

Welke van deze leukste interieurbeurzen zet jij met dikke letters in je agenda? Ik ben sowieso op de VT wonen&design beurs en Glue aanwezig met de studenten van het Nova college (die ik 1 dag per week les geef). Verder hoop ik eindelijk weer eens naar Milaan te kunnen in 2023!  Mocht je ergens rondlopen, stuur mij vooral een DM op Instagram. Lijkt mij super leuk om elkaar in het echt te zien!