Voor je het weet is er weer een jaar voorbij. Een jaar waarin je prachtige interieurprojecten hebt mogen ontwerpen en veel klanten kon helpen. Het is gemakkelijk om mee te gaan in de waan van de dag (of van de week/maand/jaar) maar hierdoor mis je belangrijke punten om je business naar een volgend niveau te tillen. Als je stil staat bij deze 6 dingen die je elk jaar moet doen als interieurontwerper weet ik zeker dat je meer succes zult hebben!

Doelen stellen

Net zoals dat het voor elke ondernemer belangrijk is, is het ook voor jou als interieurontwerper onmisbaar doelen te stellen voor je Interior Business. Door doelen te stellen heb je meer focus, kan je beter organiseren en weet je waar je naar toe werkt. Hierdoor kan je per dag kijken wat wel en wat niet in dienst staat om je doel te bereiken. Hierdoor kan je makkelijker taken afwijzen of uitstellen en kan je dus beter plannen en structuur aanbrengen. Ook is er niks leukers dan het behalen van je doelen en dit te vieren. Trakteer je zelf op iets moois of lekkers als je een doel haalt, hierdoor geef je meteen je zelfvertrouwen een boost!

Bezoek interieurbeurs

Als interieurontwerper is het belangrijk dat je op de hoogte blijft van de ontwikkelingen in de branche en je de nieuwste trends ziet. Een meubelbeurs mag daardoor niet ontbreken in de dingen die je elk jaar moet doen als interieurontwerper. Door corona zijn er veel beurzen geannuleerd maar gelukkig hebben deze genoeg goede digitale alternatieve. Als het straks weer mag raad ik je zeker aan 1x per jaar naar een beurs te gaan. Je leert hierdoor nieuwe merken en meubels kennen, kan netwerken en doet er inspiratie op. Verlies je hier alleen niet in. Na 1 goede beurs te hebben gezien zal nummer 2, 3 en 4 niet zoveel meer toevoegen.

Update je website

Je website is als interieurontwerper je visitekaartje. Potentiele klanten kunnen je door je website vinden en als ze via-via van je horen zullen ze als eerst naar je website gaan om je te leren kennen. Het is dus belangrijk dat je website up to date is. Dit betekent dat je jouw huidige stijl goed kan terug zien op je website, er goede foto’s op staan van hoe je er nu uitziet en klanten je laatste projecten kunnen zien. Hierdoor is het makkelijker een band op te bouwen met je klant en verwachtingen vanaf het begin te manage. Met een goede website weet de klant immers een stuk beter wat ze van je kunnen verwachten.

Maak foto’s van opgeleverde projecten

Een van de 6 dingen die je elk jaar moet doen als interieurontwerper is foto’s maken van opgeleverde projecten. Je kan het waarschijnlijk niet geloven maar er zijn ongelofelijk veel interieurontwerpers die geen foto’s maken van projecten die af zijn. Dit is zo’n zonde! Door projecten te laten zien aan je potentiele klanten laat je zien wat je kunt en dat je ervaring hebt. Ook is het prachtige content voor je sociale media en je website. Een datum prikken om opgeleverde projecten te fotograferen is dus iets wat je elk jaar moet doen als interieurontwerper.

Zet je cijfers op een rij

Om je bedrijf naar een volgend niveau te tillen is het belangrijk dat je al je cijfers op een rijtje hebt. Kom je nog wel uit met de prijzen die je vraagt? En heb je nog net zo veel klanten als het jaar daarvoor? Als je dit goed bij houd kan je hier je conclusies uit trekken en opzoek gaan naar verbeterpunten. Als je elk jaar de tijd neemt om je cijfers naast elkaar te zetten kan je hier veel van leren en als je dit combineert met bijvoorbeeld de belastingaangifte neemt het niet eens zo veel tijd in beslag. Echt, een goede administratie gaat je helpen om meer geld te verdienen met je bizz!

Check de nieuwste trends

Klanten verwachten van jou dat je precies weet wat er speelt in interieurland en daarom is trends checken iets wat je elk jaar moet doen als interieurontwerper. Waarschijnlijk doe je dit automatisch omdat interieur het leukste is wat er bestaat! Maar sta ook stil bij de technische dingen in die voorbij komen in de nieuwste trends. Check nieuwe uitvindingen, materialen en meubels. Nieuwe meubels ontdek je makkelijk op webshops of de sociale media van de merken zelf. Verder zijn onderstaande sites goede plekken waar je alles kan lezen over wat er nieuw is in de interieurbranche:

Als je deze 6 dingen die je elk jaar moet doen als interieurontwerper in je agenda zet hou je je business scherp! En hierdoor trek je uiteindelijk die droomopdrachten aan.