Interieurtrends, hoe ga je ermee om?

interieurtrends

Als interieurontwerper heb je er elk jaar mee te maken. De nieuwste interieurtrends. Hoe ga je hiermee om? Neem je deze mee in je ontwerpen of ga je uit van je eigen stijl? Iedere interieurontwerper doet dit op zijn eigen manier. In deze blog lees je tips hoe je het beste met interieurtrends om kan gaan.

Kijk naar je klanten

Het belangrijkste is dat je jouw klanten op de best mogelijke manier helpt. Als dit met een trendy interieur is neem dan vooral de laatste interieurtrends mee. Willen je klanten liever iets tijdloos? Dan kan je de interieurtrends beter links laten liggen. Ga uit van het gevoel dat de klant wilt krijgen in het nieuwe interieur en denk daarbij (nog) niet aan de trends van dit moment. Natuurlijk wordt jij (en je klant!) door de huidige trends geïnspireerd maar laat je hier nooit door leiden.

Kijk naar je eigen stijl

Iets wat eigenlijk in elk ontwerp moet terug komen; je eigen stijl. Dat wilt niet zeggen dat je maar 1 ding kan ontwerpen. Het is eerder een handtekening die mensen kunnen herkennen van jou als interieurontwerper. Je kan hier alsnog veel verschillende kanten mee op. Als ontwerper is het altijd goed om een duidelijke eigen stijl te hebben. Dat is de reden waarom klanten bij jou komen en hoe jij je onderscheid van je concurrentie. Ook kan je hierdoor uiteindelijk meer geld verdienen met je business.

Iedereen gebruikt interieurtrends

Ongemerkt zal je toch vaak de laatste interieurtrends toepassen. Dit komt simpelweg door het aanbod in winkels dat hier op wordt aangepast. Probeer tegenwoordig maar eens een winkel in te gaan zonder beige items tegen te komen. Onmogelijk! Dit zal dus sneller terug komen in een ontwerp dan een knal geel stoeltje, deze zijn immers een stuk moeilijker te vinden. Ook worden je klanten beïnvloed door tv-programma’s, woontijdschriften en inspiratie op sociale media. En laat je daar nou net de laatste interieurtrends zien. Je klanten zullen wellicht vanzelf naar de laatste interieurtrends vragen of een trend willen die ze zijn tegen gekomen.

Wees onderscheidend

Door de laatste trends niet klakkeloos op te volgen zal jij je als interieurontwerper meer kunnen onderscheiden. Grijp dus je kans. Momenteel is het beige dat de boventoon voort. Een prachtige kleur dat mooie interieurs oplevert maar waar je met je interieuradviezen al snel verdwijnt tussen al die andere beige ontwerpen. Een eigen interieurtrend bedenken samen met de klant is veel spannender. Jouw eigen stijl is hier altijd leidend in. Daar komt de klant namelijk bij jou voor. Ze voelen zich aangesproken tot interieurprojecten die je in het verleden hebt gedaan. Grijp dus je kans en lanceer een nieuwe trend! Vergeet je die #hastag op Instagram niet? 😉

Pin voor later

interieurtrends, hoe ga je er mee om?

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published.

Let’s connect!

Mail

hey@houseofinteriorbusiness.nl