De top 10 interieuradvies vragen die je moet stellen

interieuradvies vragen

Een interieurproject starten kan aan het begin overweldigend zijn. Er moet veel gebeuren, je kent je klanten nog niet en je weet nog niet hoe het project eruit komt te zien. Daarom is het goed om de belangrijkste interieuradvies vragen op een rijtje te hebben die je de klant kan stellen. Hierdoor leer je de klant beter kennen, manage je de verwachtingen en bereid je de klant voor op het project. Hieronder lees je de top 10 interieuradvies vragen die je jouw klant kan stellen.

Budget

Want pas als je een budget hebt kan je de juiste materialen en meubels uitzoeken voor de klant.

Hoe ziet je interieur er nu uit?

Het huidige interieur vertelt je veel over de klant. Voor welke activiteiten hebben ze veel plek gecreƫerd en wat voor kleuren en materialen zie je terug komen?

Wat vind je (niet) fijn aan het huidige interieur?

Door met de klant het huidige interieur te analyseren kom je bij pijnpunten en kom je er achter wat je klant op dit moment wel fijn vindt.

Hoe ziet je avond/dag er uit?

Besteed de klant veel tijd voor de tv? Of werkt hij/zij nachtdiensten waardoor het belangrijk is om overdag het zonlicht buiten te houden? Door te vragen hoe ze hun dag doorbrengen kan je een advies geven die voldoet aan de behoefte van de klant.

Wat is de gezinssituatie?

Hebben je klanten kleine kinderen? Of is het een ouder stel die met pensioen gaat? Deze situaties hebben totaal verschillende adviezen nodig. Zet voor je zelf op een rijtje waar je rekening mee moet houden in welke situatie.

Welke items moeten er in het nieuwe interieur terug komen?

Het komt zelfde voor dat een klant alles nieuw wilt. Zelfs bij een nieuwbouwhuis kan dat kastje van oma meekomen uit het oude huis. Door hier van te voren een duidelijke lijst van te maken kan je de huidige meubels het beste integreren in het nieuwe interieur.

In welke sfeer voelt de klant zich thuis?

Natuurlijk huurt de klant niet voor niks een interieurontwerper in maar alsnog is het belangrijk rekening te houden met de voorkeuren van de klant. Zij moeten er wonen, niet jij. En daarom is dit een belangrijkste interieuradvies vraag om te stellen. Bespreek al vroeg welke sfeer ze mooi vinden zodat je dit mee kan nemen in je ontwerp. Het beste hierin is om met afbeeldingen te werken. Iedereen verstaat immers iets anders onder een ‘modern’ interieur. Maak bijvoorbeeld een gezamenlijk Pinterest bord aan met je klant, dan zie je precies wat ze mooi vinden!

Wat zijn de belangrijkste wensen/eisen en waarom?

Klanten hebben altijd een reden om een interieurontwerper in te huren. Ze hebben verwachtingen en eisen die ze graag terug zien in het interieur. Bespreek deze. Dit lijkt een open deur maar veel interieurontwerpers vragen niet door naar de ‘waarom’. Daarom heeft deze vraag toch een plekje in de belangrijkste interieuradvies vragen. Sommige klanten willen bijvoorbeeld een uittrekbare eettafel want ‘dat is handig’. Hierdoor vervalt opeens 90% van alle eettafels die er te koop zijn en is het lastig het juiste meubel te vinden. Als je vervolgens doorvraagt blijkt dat de klant de tafel alleen uittrekt met de kerst als de familie komt eten. Hier kan jij als ontwerper jezelf onderscheiden en opzoek gaan naar een andere oplossing dan een uittrekbare tafel.

Wanneer heeft de klant het nodig?

Om een goede tijdsplanning te maken moet je aan het begin van het ontwerptraject weten wanneer de klant het ontwerp nodig heeft en wilt uitvoeren. Alleen dan kan je een goede planning maken en efficiƫnt werken. Hierdoor kan je meteen rekening houden met eventuele levertijden.

Wat zijn jullie verwachtingen van dit ontwerp?

Ook een vraag die logisch lijkt maar die vaak wordt overgeslagen. Wat verwacht de klant van jou? Weten ze hoe jij te werk gaat? Hoeveel aanpassingen je nog doet nadat je een ontwerp hebt besproken en wat de tijdsplanning is? Door dit goed te bespreken bereid je de klant voor op het proces en zullen ze minder snel teleurgesteld zijn als ze van te voren andere verwachtingen hebben.

Als je deze vragen stelt heb je in ieder geval een goede start van een interieurproject. Welke vragen mis jij hier nog tussen?

Pin voor later

hoe kies ik een niche

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published.

Let’s connect!

Mail

hey@houseofinteriorbusiness.nl